De Voedingscheck – Oncologie

voedingscheck

Krijgt jouw patiënt alle voedingsstoffen binnen die hij of zij nodig heeft? Meld jouw patiënt aan voor de Voedingscheck!

Drempel om naar een diëtist te gaan

De Voedingscheck is ontwikkeld samen met verpleegkundigen van het Meander MC. Zij gaven aan dat veel patiënten het een hoge drempel vinden om naar de diëtist te gaan. Nu geven verpleegkundigen als optie om dan zelf de voedingsinname te berekenen met de Eetmeter van het Voedingscentrum, maar dit heeft verschillende nadelen. Het kost bijvoorbeeld voor de patiënt best wel veel tijd en moeite, terwijl er al zoveel speelt of een patiënt misschien wel erg vermoeid is. Daarnaast zijn de adviezen die worden gegeven gericht op ‘normale/gezonde’ mensen. De voedingsbehoefte bij kanker is echter heel anders. Een gespecialiseerde diëtist kan dit beter in kaart brengen en gerichte adviezen geven.

Daarom hebben we de voedingscheck ontwikkeld: 

Tijdens een gesprek van 30 minuten wordt de medische situatie in kaart gebracht, lengte en gewicht(verloop) besproken zodat de voedingsbehoefte kan worden berekend. Daarnaast wordt een voedingsanamnese afgenomen. De voedingsinname wordt berekend en vergeleken met de behoefte. De patiënt ontvangt direct de uitslag van de Voedingscheck en tips ter verbetering in zijn/haar persoonlijke omgeving van The Right Meal app. Na de voedingscheck kan alsnog samen besloten worden om verdere begeleiding door de diëtist in te zetten.

Ons doel is om met de Voedingscheck iedereen die te maken krijgt met kanker te voorzien van voedingsadvies! Daarnaast hopen we hiermee de drempel te verlagen om naar de diëtist te gaan.

Vergoeding

De Voedingscheck wordt net zoals reguliere voedingszorg vergoed vanuit de basisverzekering. Zie voor meer informatie over vergoeding zie: https://therightmeal.nl/tarieven/.

Aanmelden

Aanmelden voor de Voedingscheck is gemakkelijk. Stuur een mailtje naar dietist@therightmeal.nl onder vermelding van Voedingscheck of neemt contact op via 06 29 57 84 45 en dan plannen we een afspraak in. 

Meer informatie?

Wil je meer weten over de Voedingscheck of wat de diëtisten van The Right Meal voor jouw patiënten kunnen betekenen? Neem contact op met sacha@therightmeal.nl

Gerelateerde berichten:

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over hoe het werkt? Klik hier.