Over ons

Lees hier meer over The Right Meal

Ons team

Online dietist

Sacha Lichthart

Diëtist | Voedings-wetenschapper

Maureen

Maureen Achtereekte

Diëtist

Nina Goetheer

Diëtist

Femke Brands

Diëtist

Diëtist rotterdam

Suzanne Vonk

Diëtist | Leefstijlcoach | Voedings-wetenschapper

Marcel Pols

Marcel Pols

Mede-oprichter

Lourens Pouwer

Lourens Pouwer

Mede-oprichter

voedingsadvies op maat

Onze voedingsvisie

Voor iedereen de juiste maaltijd, ook als je ziek bent. Dat is het doel van The Right Meal. We ondersteunen je bij het kiezen, kopen en koken. Heb je de zorg voor een ander, dan kunnen we ook helpen. Wij bieden voedingsadvies en begeleiding voor thuis die professioneel, praktisch en persoonlijk is.

Onze adviezen zijn wetenschappelijk ondersteund en volgen de dieetbehandelingsrichtlijnen. Ook volgen we ziekte specifieke richtlijnen zoals die van de LWDO (Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie)

Voeding bij kanker

Onze missie

Cliënten in de thuissituatie in elke fase van hun ziekte en behandeling in staat stellen de juiste maaltijd te kiezen, kopen en te bereiden, zodat ze zelfredzamer en fitter worden en minder last hebben van complicaties

Ouderen in de thuissituatie, die kwetsbaar zijn door minder eetlust, spierverlies, het wegvallen van een partner en minder mobiel zijn, ondersteunen met voedingsadvies en begeleiding, zodat zij zelfredzamer worden en meer genieten van eten en drinken.

Naasten in de thuissituatie zoveel mogelijk ontzorgen met praktische oplossingen op het gebied van eten en drinken.

Wij werken samen met toonaangevende partners in Nederland

team the right meal

Waarom The Right Meal?

In oktober 2020 is The Right Meal opgericht door Lourens Pouwer (links) en Marcel Pols (rechts).  

Wij hebben ruime ervaring opgedaan in de zorg- en foodsector (Radboudumc, FrieslandCampina, Plus Supermarkten en FoodforCare) en hebben grote kennis opgebouwd over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast zijn wij mantelzorger. Dat is geen keuze, dat overkomt je en dan moet je er staan en heb je behoefte aan praktische oplossingen. 

Wij liepen er tegenaan dat veel mensen het thuis lastig vinden de juiste keuzes te maken en te komen tot lekkere maaltijden als ze ziek zijn. Sommige mensen onderschatten het belang van voeding tijdens hun ziekte en behandeling. Naasten weten vaak niet hoe ze op de juiste manier kunnen helpen.

Wij vinden het belangrijk dat mensen thuis gezond en lekker kunnen eten en drinken. En dat dit op moderne, praktische en eenvoudige wijze mogelijk is. Juist als mensen ziek zijn of leefstijlverandering nastreven. Deze visie is leidend bij alles wat we doen. 
 
Trots zijn wij op de positieve reacties van cliënten en hun naasten. The Right Meal voorziet duidelijk in een behoefte.

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.

Online dietist

Sacha Lichthart

Diëtist | Voedingswetenschapper
Specialisatie: Oncologie & Chirurgie

Sacha werkt bij The Right Meal als diëtist en voedingswetenschapper. Zij is één van de diëtisten die je zal begeleiden bij The Right Meal. Naast haar betrokkenheid bij de (door) ontwikkeling van de app, zorgt zij ervoor dat daar iedere maand weer nieuwe smakelijke recepten aan worden toegevoegd.

De afgelopen jaren heeft Sacha gewerkt als diëtist in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Daar heeft zij zich gespecialiseerd in oncologie en oncologische chirurgie. Sacha is lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. 

Sacha heeft in haar directe omgeving te maken gehad met het effect van ziekte en behandeling bij kanker. Al vroeg in haar opleiding tot diëtist wist zij dat zij mensen wil helpen om goed maar vooral lekker te kunnen blijven eten in deze periode van hun leven.

Maureen

Maureen Achtereekte

Diëtist
Aandachtsgebieden: Fitter worden na kanker, buikklachten & hart- en vaatziekten

Maureen is afgestudeerd als diëtist. Daarna heeft ze verschillende scholingen gevolgd, zoals sportdiëtetiek. Ze houdt van koken en bakken en fotografeert dit graag. Maureen staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. 

Bij The Right Meal begeleidt ze mensen die hun leefstijl willen veranderen. Ze laat graag zien hoe ze dit met kleine stapjes haalbaar kunnen maken. 
 
Voor haar studie is ze naar Nijmegen verhuisd en daar woont ze nog steeds met veel plezier. “Ik vind het een mooie stad en wandel graag langs de Waal. Verder houd ik van sporten of zoek ik graag de gezelligheid op.”
Nina Goetheer

Nina Goetheer

Diëtist
Specialisatie: Oncologie

Nina, in 2021 afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Werkzaam geweest als klinisch diëtist in Ziekenhuis de Gelderse Vallei, zowel klinisch als poliklinisch, op verschillende afdelingen (o.a. geriatrie, oncologie, (vaat)chirurgie, maag-, darm- en leverziekten). Poliklinische ervaring: (XtraFit) perioperatieve begeleiding van patiënten net gediagnosticeerd met dikke darm kanker, waarbij aandacht voor de voedingstoestand vóór de operatie, gedurende herstelperiode en hierna (leefstijladviezen). Gaandeweg erachter gekomen dat acute zorg in klinische setting niet hetgeen is waar ik energie van krijg, maar meer het langer begeleiden van patiënten waarbij er ook veel aandacht is voor de persoon achter de patiënt: samen streven naar het behalen van doelen aan de hand van voedingsadvies op maat. Naast dat de juiste voeding kan bijdragen aan herstel en het voorkomen van complicaties, vind ik het heel belangrijk dat er ook lekker en gevarieerd gegeten wordt. Zelf zie ik voeding naast een primaire levensbehoefte, ook als iets leuks.
Een van mijn sterkere kanten is dat ik altijd kijk naar de persoon die ik voor me heb: wat is de situatie? Wat zijn de verwachtingen en behoeften? Wat is haalbaar? Wat vindt iemand wel of niet lekker? Mijn doel is om anderen in te laten zien dat eten niet altijd een drempel hoeft te zijn, er is zo veel mogelijk, samen komen we er uit.

IMG_7620

Femke Brands

Diëtist
Specialisatie: Leefstijl & hart- en vaatziekten

Hoi ik ben Femke! Afgelopen jaar heb ik stage gelopen bij The Right Meal en ik heb het hier zo naar mijn zin gehad dat ik nu sinds half augustus officieel werkzaam ben als diëtiste. Tijdens mijn stage periode heb ik enorm veel geleerd over voeding en na 21 jaar iets gevonden wat ik écht leuk vind. Ik kijk er naar uit om mensen te helpen in voeding en leefstijl door kleine aanpassingen te maken, zonder dat zij een streng dieet moeten volgen. Naast lekker eten en koken hou ik van paardrijden, sporten, festivals en leuke dingen doen met mijn vrienden.

Online dietist

Suzanne Vonk

Diëtist | Leefstijlcoach | Voedingswetenschapper
Specialisatie: Oncologie & Obesitas

Hoi, ik ben Suzanne. Ik ben diëtist, leefstijlcoach en voedingswetenschapper. Ik begeleid bij The Right Meal voornamelijk mensen die door hun ziekte of behandeling veel zijn aangekomen en graag weer fitter willen worden. Ik ben gespecialiseerd in oncologie en obesitas en begeleid daarnaast ook veel mensen met hart- en vaatziekten. Ik hou van koken en lekker eten en vind het een uitdaging om voor iedereen een passend gezond en lekker eetpatroon te vinden.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De afgelopen jaren heb ik als onderzoeker bij het VUmc gewerkt op het gebied van gedragsverandering en gezondheidscommunicatie.

Ook heb ik bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds gewerkt als voorlichter op het gebied van voeding en kanker (www.voedingenkankerinfo.nl).

Marcel Pols

Marcel Pols

Mede-oprichter

Marcel, één van de twee oprichters, heeft The Right Meal opgericht, omdat hij zich erover verbaast hoe weinig aandacht voor er is voor eten en drinken bij ziekte en herstel. Ziek zijn, is topsport. En in de sport zijn de afgelopen jaren juist vele records gebroken, omdat sporters beter op hun voeding zijn gaan letten.

Als je ziek bent of ouder wordt is het binnen krijgen van de juiste voedingsstoffen extra belangrijk. Marcel is ervan overtuigd dat dit kan op een lekkere, praktische en professionele manier.

Zijn passie om zich in te zetten voor de gezondheid van anderen komt voort uit de ziekte van zijn vrouw (kanker) en een kind met een verstandelijke beperking. Toen zijn vrouw ziek werd, is zij niet op het belang van voeding geattendeerd. Ook waren er toen nauwelijks moderne mogelijkheden. Dat was voor hem een drijfveer om een uniek en laagdrempelig voedingsadviesconcept te ontwikkelen met beeldzorg via een persoonlijk diëtist en een app met gepersonaliseerde recepten dat geschikt voor iedereen met een ziekte of de wens voor leefstijlverbetering. Altijd wordt uitgegaan van de smaak, hulpvraag en eventuele medicatie van de cliënt. Hij is er trots op dat elke cliënt zijn of haar recepten in hun broekzak via de smartphone voorhanden hebben.

Marcel heeft veel ervaring opgedaan met business development, innovatie en marketing bij o.a. Go-Tan en FrieslandCampina en is goed bekend met de Nederlandse zorgsector.

Lourens Pouwer

Lourens Pouwer

Mede-oprichter

Hoi, ik ben Lourens, één van de oprichters van The Right Meal. Ik ben gelukkig getrouwd met Kiki, heb 3 kinderen – Dominique, Luc en Khaddisha – die inmiddels allemaal uit huis zijn, een labrador en een Siberische boskat. Ik woon in Amsterdam, heb een passie voor koken en sport graag.

Mijn missie is om de wereld van eten en drinken voor mensen thuis te verbeteren. Het kan echt bijdragen aan sneller herstel en meer kwaliteit van leven. Voor The Right Meal heb ik een ander voedingsconcept – FoodforCare – ontwikkeld voor patiënten tijdens ziekenhuis opname, dat inmiddels draait bij een aantal academische en topklinische ziekenhuizen. Verder heb ik o.a. gewerkt bij Radboudumc als facilitair directeur en bij PLUS supermarkten als HR directeur.

Het samen met het team werken aan The Right Meal geeft me erg veel voldoening. Innovatief, écht de zorg verbeteren vanuit verbinding met patiënten, naasten en zorgprofessionals in de ziekenhuizen. En met oog voor de mens achter de patiënt: maximaal rekening houden met alle persoonlijke wensen, allergenen en smaak voorkeuren zoals type keuken, levensovertuiging.

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over het werkt? Klik hier.

Ben je een zorgverlener? Neem contact op met ons voor een gesprek.

Bel of e-mail ons.