Over ons

Lees hier meer over The Right Meal

Ons team

Maureen

Maureen Achtereekte

Diëtist

Nina Goetheer

Diëtist

Vrouw in keuken

Femke Brands

Diëtist

Esmee Vonk

Diëtist

Lourens Pouwer

Lourens Pouwer

Directeur

voedingsadvies op maat

Onze voedingsvisie

Voor iedereen een gezond eetpatroon met de juiste maaltijden, ook als je ziek bent. Wij bieden begeleiding door een gespecialiseerde diëtist en een voedingsadvies dat professioneel, praktisch en persoonlijk is.

Onze adviezen zijn wetenschappelijk ondersteund en volgen de dieetbehandelingsrichtlijnen. Ook volgen we ziekte specifieke richtlijnen zoals die van de LWDO (Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie).

Voeding bij kanker

Onze missie

Cliënten in de thuissituatie in elke fase van hun ziekte en behandeling in staat stellen de juiste maaltijd te kiezen, kopen en te bereiden, zodat ze zelfredzamer en fitter worden en minder last hebben van complicaties

Ouderen in de thuissituatie, die kwetsbaar zijn door minder eetlust, spierverlies, het wegvallen van een partner en minder mobiel zijn, ondersteunen met voedingsadvies en begeleiding, zodat zij zelfredzamer worden en meer genieten van eten en drinken.

Naasten in de thuissituatie zoveel mogelijk ontzorgen met praktische oplossingen op het gebied van eten en drinken.

Onze praktijk

De meeste mensen, die willen werken aan hun eetpatroon en ziek zijn, vinden het fijn om online advies te krijgen. Zo hoeven ze niet te reizen. U bent ook van harte welkom in onze praktijk in Prinsenbeek.

Wij werken samen met toonaangevende partners in Nederland

Waarom The Right Meal?

In oktober 2020 is The Right Meal opgericht door Lourens Pouwer (links) en Marcel Pols.  

The Right Meal is ontstaan vanuit jarenlange ervaring in de zorg en de foodsector gecombineerd met de ervaring van zelf mantelzorger zijn. 

Wij liepen er tegenaan dat veel mensen ondervoed raken doordat ze het thuis lastig vinden de juiste keuzes te maken en te komen tot lekkere maaltijden als ze ziek zijn. Veel mensen onderschatten het belang van voeding tijdens hun ziekte en behandeling. Naasten weten vaak niet hoe ze op de juiste manier kunnen helpen.

Wij vinden het belangrijk dat mensen thuis gezond en lekker kunnen eten en drinken. En dat dit op moderne, praktische en eenvoudige wijze mogelijk is. Juist als mensen ziek zijn of leefstijlverandering nastreven. Deze visie is leidend bij alles wat we doen. 
 
Wij zijn trots op de resultaten in de praktijk en de positieve reacties van cliënten en hun naasten. The Right Meal voorziet duidelijk in een behoefte.

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.

Maureen

Maureen Achtereekte

Diëtist
Aandachtsgebieden: Voeding bij operatie, leefstijl, fitter worden na kanker, buikklachten & hart- en vaatziekten

Maureen is afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarna heeft ze tijdens het opdoen van werkervaring in een eerstelijns diëtistenpraktijk verschillende scholingen gevolgd. Zoals de post-HBO Sportdiëtetiek, orthomoleculair therapeut en de aantekening tot leefstijlcoach. 


Bij The Right Meal begeleidt ze mensen die hun leefstijl willen veranderen en gemotiveerd zijn of middels gesprekken samen gemotiveerd willen worden om met hun voeding aan de slag te gaan. Ze laat graag zien hoe ze dit met kleine stapjes haalbaar kunnen maken, en diëten niet nodig is. Samen wordt gezocht naar een passende leefstijl dat niet als volhouden voelt, maar makkelijk te integreren is aan de dag, zonder hongergevoel of te veel focus op voeding.  

 

Ze houdt van koken en bakken en fotografeert dit graag, zo is ze ook bij The Right Meal terecht gekomen. Door recepten te fotograferen, die voor cliënten en patiënten voor The Right Meal in een persoonlijke applicatie worden aangeboden.  

Nina Goetheer

Nina Goetheer

Diëtist
Specialisatie: Oncologie

Nina is afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Werkzaam geweest als klinisch diëtist in Ziekenhuis de Gelderse Vallei, zowel klinisch als poliklinisch op verschillende afdelingen. Gaandeweg erachter gekomen dat acute zorg in klinische setting niet hetgeen is waar ze energie van krijg, maar meer het langer begeleiden van patiënten en cliënten waarbij er ook voldoende aandacht is voor de persoon achter de patiënt/cliënt: samen streven naar het behalen van doelen aan de hand van voedingsadvies op maat. Naast dat de juiste voeding kan bijdragen aan herstel en het voorkomen van complicaties, vindt ze lekker en gevarieerd eten erg belangrijk. Zelf ziet ze voeding naast een primaire levensbehoefte, ook als iets leuks. Een van haar sterke kanten is dat ze kijkt naar de persoon die ze voor zich heeft en hier de adviezen op afstemt. Wat is de situatie? Wat zijn de verwachtingen en waar liggen de behoeften? Wat is haalbaar? Wat vindt iemand wel of niet lekker? Haar doel is om anderen in te laten zien dat eten niet een drempel hoeft te zijn en er veel mogelijk is. 


Ervaring met oncologische aandoeningen, leefstijlverandering (onder andere bij anti-hormonale therapie), prehabilitatie (voeding rondom operatie) en gespecialiseerd in longziekten zoals COPD en longfibrose. 

Vrouw in keuken

Femke Brands

Diëtist
Specialisatie: Leefstijl & hart- en vaatziekten

Femke is afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Na het afstuderen is ze snel het werkveld ingegaan en veel diverse hulpvragen mogen begeleiden. Haar vakgebied omvat voornamelijk oncologische cliënten en mensen die hun levensstijl willen veranderen. Daarnaast boeit haar de psychologische achtergrond van haar cliënten enorm. 

Femkes doel is om samen met de cliënt/patiënt een praktisch en goed passend behandelplan op te stellen, zodat het haalbaar en effectief is. 


Tijdens de gesprekken streeft ze ernaar dat mensen zich comfortabel en begrepen voelen. Het verliezen of aankomen van gewicht is niet altijd het voornaamste doel, maar zoveel meer; zoals het verminderen van klachten, verbeteren van levensstijl, optimaliseren van ontlastingspatroon, weer goed in je lichaam voelen of je goed voorbereiden op een operatie of behandeling. Ze helpt graag bij het bereiken van welk doel dan ook. 


In mijn vrije tijd geniet ik van hardlopen, krachttraining, paardrijden, koken, muziek en reizen. 

 

Esmee Vonk

Diëtist

Esmee is afgestudeerd als diëtist aan de Haagse Hogeschool. Na het afstuderen is ze aan het werk gegaan in de psychiatrie waar ze cliënten met diagnoses zoals depressie, schizofrenie en eetstoornissen mocht begeleiden met specifieke diëtisten tijdens hun klinische opname en/of revalidatie. Daarna heeft Esmee 3 jaar gewerkt in een kleinschalig ziekenhuis. Hier is ze als diëtist betrokken geweest bij alle specialismen, maar focuste ze zich met name op oncologie, ondervoeding, zwangerschap(diabetes), sondevoeding in de thuissituatie en kinderdiëtetiek.

Ze vind het heel belangrijk dat de cliënt zich begrepen en gehoord voelt. Ze houdt daarom tijdens de behandeling rekening met de (culturele) achtergrond van de cliënt. Welke ervaringen hebben jou gemaakt tot wie je nu bent? Samen met de cliënt maakt ze tijdens het gesprek haalbare afspraken zodat Esmee aan de hand daarvan een passend voedingsplan op kan stellen. Ze streeft daar duurzame gedragsverandering door in kleine stapjes naar het grotere doel toe te werken.

Bij The Right Meal begeleidt Esmee cliënten met oncologische aandoeningen, ongewenst gewichtsverlies en leefstijlverandering. Maar vanwege haar brede werkervaring kan ze met de meeste hulpvragen goed overweg. Esmee heeft verschillende scholingen gevolgd zoals ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en Medicatie bij Diabetes.

In haar vrije tijd geniet ze van hiken met haar hond, handbal, reizen en natuurlijk gezellige etentjes met vriendinnen en familie. 

 

Lourens Pouwer

Lourens Pouwer

Mede-oprichter

Hoi, ik ben Lourens, één van de oprichters van The Right Meal. Ik ben gelukkig getrouwd met Kiki, heb 3 kinderen – Dominique, Luc en Khaddisha – die inmiddels allemaal uit huis zijn, een labrador en een Siberische boskat. Ik woon in Amsterdam, heb een passie voor koken en sport graag.

Mijn missie is om de wereld van eten en drinken voor mensen thuis te verbeteren. Het kan echt bijdragen aan sneller herstel en meer kwaliteit van leven. Voor The Right Meal heb ik een ander voedingsconcept – FoodforCare – ontwikkeld voor patiënten tijdens ziekenhuis opname, dat inmiddels draait bij een aantal academische en topklinische ziekenhuizen. Verder heb ik o.a. gewerkt bij Radboudumc als facilitair directeur en bij PLUS supermarkten als HR directeur.

Het samen met het team werken aan The Right Meal geeft me erg veel voldoening. Innovatief, écht de zorg verbeteren vanuit verbinding met patiënten, naasten en zorgprofessionals in de ziekenhuizen. En met oog voor de mens achter de patiënt: maximaal rekening houden met alle persoonlijke wensen, allergenen en smaak voorkeuren zoals type keuken, levensovertuiging.

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over hoe het werkt? Klik hier.

Ben je een zorgverlener? Neem contact op met ons voor een gesprek.

Bel of e-mail ons.