Onze tarieven

voedingsadvies op maat

De kosten voor voedingszorg door een diëtist van The Right Meal worden vergoed vanuit de basisverzekering. Vanuit de aanvullende verzekering kunnen eventueel ook nog enkele uren worden vergoed. Hieronder tref je alle informatie aan over hoe de vergoeding via de zorgverzekering werkt en onze tarieven.

De basis zorgverzekering

Iedereen in Nederland heeft een basis zorgverzekering. In 2024 wordt voor iedereen vanuit deze basisverzekering 3 uur voedingszorg door een diëtist vergoed. De tarieven voor de consulten zijn vastgesteld door de zorgverzekeraars. Het tarief varieert per zorgverzekeraar en ligt tussen de 73 en 80 euro per uur.

The Right Meal heeft met bijna alle zorgverzekeraars een zorgcontract voor zorg op basis van een medische diagnose. Hierdoor worden de bedragen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd en wordt de factuur (voor de eerste 3 uur) voor 100% vergoed. Je hoeft de factuur dus niet eerst zelf te betalen. Een eventuele rekening voor het eigen risico ontvang je van de zorgverzekeraar.

The Right Meal heeft contracten met:

Zilveren Kruis, De Friesland,FBTO, Interpolis, ProLife, VGZ, UMC zorgverzekering, IZA, Univé, Zekur, bewuzt, IZ door VGZ, Menzis, AnderZorg, HEMA, Vink Vink, DSW, Stad Holland, Twente Zorgverzekeraar, Zorg & Zekerheid, AZVZ, ASR, Ditzo, ONVZ, PNOzorg, VvAA en jaaah.

Mocht The Right Meal geen contract hebben met jouw zorgverzekeraar, dan wordt nog steeds een groot gedeelte van de zorg vergoed. Zorgverzekeraars vergoeden dan 75% – 100% van het tarief (tot 3 uur), afhankelijk van de polisvoorwaarden.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Voor ons is het fijn om op basis van een verwijsbrief te werken. Het biedt goede informatie zoals een (formele) diagnose en eventuele onderzoeksresultaten. Het helpt ook in goede samenwerking met uw behandelaar, zoals indien gewenst het periodiekdelen van informatie, als je daar toestemming voor geeft. De ervaring leert dat sommige zorgverzekeraars wel om een verwijsbrief vragen.  Het is dan ook het makkelijkst om deze, bij doorverwijzing vanuit het ziekenhuis, meteen te vragen aan je behandelaar. Behandelaren kunnen hun verwijsbrief via Zorgdomein naar ons versturen. In veel gevallen mag je ook zonder verwijsbrief van de (huis)arts naar de diëtist. 

Eigen risico

Wanneer je zorg uit de basis zorgverzekering gebruikt, moet je hiervoor in de meeste gevallen eerst je eigen risico betalen. Ook dieetadvisering valt onder het eigen risico. Het eigen risico is in 2024 wettelijk vastgesteld op € 385,-. Indien je wilt weten hoeveel van je eigen risico je al verbruikt hebt (bijvoorbeeld door andere basiszorg of medicatie), raden we aan om contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

De aanvullende zorgverzekering

Naast de basis zorgverzekering wordt er bij een aantal zorgverzekeraars ook vanuit de aanvullende zorgverzekering nog een aantal uren voedingszorg vergoed. Voor een overzicht welke vergoeding in 2024 door welke zorgverzekeraar wordt uitgekeerd: www.independer.nl/zorgverzekering .

Over de aanvullende verzekering hoeft geen eigen risico te worden betaald. Belangrijk om te weten is dat altijd eerst aanspraak wordt gemaakt op de 3 uur uit de basisverzekering (met het eigen risico), en daarna pas op het aantal uren uit je aanvullende pakket.

Tarieven The Right Meal 2024 

Van deze tarieven is alleen sprake als er geen contract is met de desbetreffende zorgverzekeraar. Het tarief voor onze diëtisten bedraagt dan € 78,60 per uur.

De voedingszorg van The Right Meal omvat ca. 2,5 tot 3 uur gedurende 3-6 maanden (afhankelijk van het ziektebeeld en jouw wensen) en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 1 uur intake (ca. 45 min gesprek en 15 min vastlegging) 
  • ½ uur opstellen voedingsplan en het digitaal beschikbaar maken inclusief gepersonaliseerde recepten en tips in jouw persoonlijk The Right Meal app omgeving *)
  • ½ uur toelichting voedingsplan 
  • Meerdere begeleidingsconsults á 15 min

Meer zorg is mogelijk door middel van een extra consult op basis van € 19,65 per kwartier.

 *) Je krijgt gedurende 6 maanden gratis de beschikking over de The Right Meal app met daarin je persoonlijk voedingsplan en gepersonaliseerde recepten en tips voor kant-en-klare maaltijden/tussendoortjes.

Indexering

The Right Meal indexeert jaarlijks in januari haar tarieven op basis van informatie van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA), het Centraal Plan Bureau (CPB) en de zorgverzekeraar3

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over hoe het werkt? Klik hier.