Onze tarieven

logan-weaver-X1wFriUtQIE-unsplash

De kosten voor voedingszorg door een diëtist van The Right Meal worden vergoed vanuit de basisverzekering. Vanuit de aanvullende verzekering kunnen eventueel ook nog enkele uren worden vergoed. Hieronder tref je alle informatie aan over hoe de vergoeding via de zorgverzekering werkt en onze tarieven.

De basis zorgverzekering

Iedereen in Nederland heeft een basis zorgverzekering. In 2022 wordt voor iedereen vanuit deze basisverzekering 3 uur voedingszorg door een diëtist vergoed. De tarieven voor de consulten zijn vastgesteld door de zorgverzekeraars. Het tarief varieert per zorgverzekeraar en ligt tussen de € 65,00 en € 75,00 per uur.

The Right Meal heeft met de meeste zorgverzekeraars overeenkomsten waardoor de kosten rechtstreeks worden vergoed (tot 3 uur per jaar). Daar waar er geen overeenkomst is met een zorgverzekeraar, worden de kosten voor ca. 75% – 80% vergoed, afhankelijk van het beleid van de zorgverzekeraar.

The Right Meal heeft overeenkomsten met de volgende zorgverzekeraars:

Zilveren Kruis Achmea, De Friesland, FBTO, Interpolis, ProLife, VGZ, UMC zorgverzekering, IZA, Univé, Zekur, Bewuzt, IZ door VGZ,  Menzis,  AnderZorg, HEMA, Vink Vink, DSW, Stad Holland, Twente Zorgverzekeraar, Zorg & Zekerheid, AZVZ, ASR, Ditzo, ONVZ, PNO Zorg, VvAA, Jaaah. 

Heb ik een verwijsbrief nodig?

In veel gevallen mag je zonder verwijsbrief van de (huis)arts naar de diëtist. De ervaring leert wel dat sommige zorgverzekeraars om een verwijsbrief vragen. Het is dan ook het makkelijkst om deze meteen te vragen aan je arts, bijv. als je wordt doorverwezen vanuit het ziekenhuis. Artsen kunnen hun verwijsbrief via Zorgdomein naar ons versturen (indien het niet om ketenzorg gaat*).

*) Als je CVRM (hart- en vaatziekten) of COPD (longziekte) hebt kan er sprake zijn van ketenzorg waarvoor een specifieke (digitale) verwijzing nodig is via ziekenhuis of huisarts. Vraag je (huis)arts of dit van toepassing is in jouw situatie.

Voor ons is het ook fijn om met een verwijsbrief te werken. Het biedt goede informatie zoals een (formele) diagnose en eventuele onderzoeksresultaten. Het helpt ook in de samenwerking met de arts. We kunnen dan periodiek informatie verstrekken als je daar toestemming voor geeft en indien gewenst.

Eigen risico

Wanneer je zorg uit de basis zorgverzekering gebruikt, moet je hiervoor in de meeste gevallen eerst je eigen risico betalen. Ook dieetadvisering valt onder het eigen risico. Het eigen risico is in 2022 wettelijk vastgesteld op € 385,-. Indien je wilt weten hoeveel van je eigen risico je al verbruikt hebt (bijvoorbeeld door andere basiszorg of medicatie), raden we aan om contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Als het gaat om dieetadvies binnen de ketenzorg voor, bijv. CVRM (hart- en vaatziekten) of COPD (longziekte), dan gaat de voedingszorg niet van het eigen risico af. Er is hier een specifieke (digitale) verwijzing nodig. Zie ook “Heb ik een verwijsbrief nodig?”.

De aanvullende zorgverzekering

Naast de basis zorgverzekering wordt er bij een aantal zorgverzekeraars ook vanuit de aanvullende zorgverzekering nog een aantal uren voedingszorg vergoed. Voor een overzicht welke vergoeding in 2022 door welke zorgverzekeraar wordt uitgekeerd: www.independer.nl/zorgverzekering .

Over de aanvullende verzekering hoeft geen eigen risico te worden betaald. Belangrijk om te weten is dat altijd eerst aanspraak wordt gemaakt op de 3 uur uit de basisverzekering (met het eigen risico), en daarna pas op het aantal uren uit je aanvullende pakket.

Tarieven 2022

Daar waar er geen overeenkomst met een zorgverzekeraar van toepassing is, hanteert The Right Meal een uurtarief voor onze diëtisten van € 70,24 per uur.

De voedingszorg van The Right Meal omvat ca. 2,5 tot 3 uur gedurende 3-6 maanden (afhankelijk van het ziektebeeld en jouw wensen) en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 1 uur intakegesprek (45 min) incl. vastlegging (15 min) via beeldbellen
  • ½ uur opstellen voedingsplan incl. uploaden van de juiste recepten en tips in jouw persoonlijk The Right Meal app omgeving *)
  • ½ uur toelichting voedingsplan via beeldbellen
  • Meerdere begeleidingsconsults á 15 min

Meer zorg is mogelijk door middel van een extra consult op basis van € 17,56 per kwartier.

 *) Je krijgt gedurende 6 maanden gratis de beschikking over de The Right Meal app met daarin je persoonlijk voedingsplan en gepersonaliseerde recepten en tips voor kant-en-klare maaltijden/tussendoortjes.

Indexering

The Right Meal indexeert jaarlijks in januari haar tarieven op basis van informatie van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA), het Centraal Plan Bureau (CPB) en de zorgverzekeraar.

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over het werkt? Klik hier.