Wij kunnen je helpen


Kanker

Ziek zijn kost veel energie. Het is topsport. Eten en drinken is daarom extra belangrijk voor, tijdens en na je behandeling.

Dat betekent dat je genoeg moet eten en drinken en dat hetgeen wat je eet ook raak moet zijn.

We raden je aan niet te wachten totdat je voedingsproblemen krijgt. Mensen met kanker kunnen te maken krijgen met vermoeidheid, onbedoeld gewichtsverlies of -toename, weinig eetlust, misselijkheid, obstipatie, geur- en smaakverandering en kauw- en slikproblemen.

Je kunt het beste meteen starten met goed en eiwitrijk eten als je de diagnose kanker krijgt. Als je in staat bent goed te blijven eten en drinken tijdens je behandeling, dan blijf je fitter en heb je minder bijwerkingen en complicaties.

Door aandacht te besteden aan wat je eet en drinkt, krijg je de noodzakelijke voedingsstoffen binnen en verklein je de kans dat het nodig is om medische drinkvoeding te nemen.

Tijdens de behandeling stellen mensen ons vragen zoals:

  • Mag ik grapefruit eten tijdens de behandeling?
  • Kan kurkuma mijn behandeling verbeteren?
  • Klopt het dat ik geen soja mag hebben als ik borstkanker heb?
  • Is het beter om geen suiker te eten als je kanker hebt?

Voor al deze vragen kun je terecht bij onze diëtisten. Zij geven advies op basis van de laatste stand van de wetenschap. Je kunt je vragen bespreken tijdens een consult of ze via de chat functie stellen, dan heb je binnen 24 uur een antwoord.

Ook na je behandeling kun je regelmatig vermoeid zijn, het vertrouwen in je lichaam verliezen of onzeker zijn over de toekomst. Je sluit een zware emotionele periode af.

Je wilt je leven weer oppakken en zoekt naar een nieuwe balans. Veel mensen willen dan hun eetgewoonten veranderen. Hoe kom je weer op gewicht, hoe val je af, hoe kun je gezonder eten? Iedereen heeft vragen.

Gelukkig kunnen wij je helpen. Meld je aan voor ons voedingsprogramma of bel voor meer informatie.


Ben je naaste en wil je weten wat je kunt doen voor je partner of familie?

Maak je je zorgen over je partner, familielid of bekende die ziek of herstellende is? Vind je het lastig om de juiste hulp te bieden als het gaat over het kiezen, kopen en koken van een maaltijd? Merk je dat je goedbedoelde hulp niet altijd aansluit bij de wensen van de ander? Heb je vanwege de zorg voor je andere familieleden of je werk moeite om alles rondom voeding goed georganiseerd te krijgen? Ben je op zoek naar professionele en praktische oplossingen die je ontzorgen?

Ook dan kunnen wij je helpen. Meld je aan voor ons voedingsprogramma of bel voor meer informatie.

“Ik wil bij de hand worden genomen, want ik merk dat ik niet goed kan nadenken. Het voedingsprogramma biedt uitkomst”

- Marianne

Een gratis proefrecept

Wil je weten hoe The Right Meal werk? Wil je graag een recept dat bij jou past?

Vul dan het onderstaande formulier in en ontvang meteen recept dat bij jou past!

Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Mail ons dan op info@therightmeal.nl met een korte uitleg van je situatie en dan helpen wij je aan een passend recept.

*Let op, soms beland het recept in de spam-folder in plaats van je inbox. Lijk je niks te ontvangen? Check dan ook hier even! Is het recept ook hier niet? Neem dan gerust contact met ons op.