Voeding bij kanker

Onderzoek laat zien dat goed eten bijdraagt aan je fitter voelen tijdens of na kanker.

Ziek zijn is topsport

Ziek zijn en de daarbij behorende behandelingen kosten jouw lichaam veel energie. Je levert iedere dag een top prestatie. Eten en drinken is daarom extra belangrijk. Dat betekent niet alleen dat jouw lichaam meer voedingsstoffen nodig heeft, maar ook de juiste voedingsstoffen. 

Wacht niet tot je problemen krijgt met eten en drinken, maar start zo snel moglijk met goed eten. Mensen met kanker kunnen te maken krijgen met vermoeidheid, onbedoeld gewichtsverlies of -toename, weinig eetlust, misselijkheid, obstipatie, geur- en smaakverandering en kauw- en slikproblemen. Door goed en eiwitrijk te eten kunnen deze klachten worden vermindert en soms zelfs worden voorkomen. Zo voel je je fitter tijdens en na de behandeling.

Eiwitrijk eten

Vragen over voeding en kanker

Heb jij ook vragen als:

  • “Mag ik grapefruit eten tijdens de behandeling?”
  • “Kan kurkuma mijn behandeling verbeteren?”
  • “Klopt het dat ik geen soja mag hebben als ik borstkanker heb?”
  • “Is het beter om geen suiker te eten als je kanker hebt?”

Voor al deze vragen kun je terecht bij onze diëtisten. Zij geven advies op basis van de laatste stand van de wetenschap. Je kunt je vragen bespreken tijdens een consult of ze via de chat functie stellen, dan heb je binnen 24 uur een antwoord.”

Door de recepten en tips, de vriendelijke en duidelijke begeleiding heb ik meer zin in eten gekregen en weet ik ook dat ik het juiste eet.

Ben je naaste en wil je weten wat je kunt doen voor je partner of familie?

Maak je je zorgen over je partner, familielid of bekende die ziek of herstellende is? Vind je het lastig om de juiste hulp te bieden als het gaat over het kiezen, kopen en koken van een maaltijd? Merk je dat je goedbedoelde hulp niet altijd aansluit bij de wensen van de ander? Heb je vanwege de zorg voor je andere familieleden of je werk moeite om alles rondom voeding goed georganiseerd te krijgen? Ben je op zoek naar professionele en praktische oplossingen die je ontzorgen?

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.

Wij zijn experts op het gebied van de juiste voeding bij ziekte en leefstijlverandering

Suzanne Vonk

Diëtist | Leefstijlcoach | Voedingswetenschapper

Sacha Lichthart

Diëtist | Voedingswetenschapper

Janine van Linschoten

Diëtist | Receptontwikkelaar

zorgverlener the right meal

Ben je arts, verpleegkundige of diëtist en wil je weten hoe je je patiënten kunt verwijzen?

Wij werken al samen met:

Ben je naaste en wil je weten wat je kunt doen voor je partner of familie?

Bel of e-mail ons.

Vragen met betrekking tot diëtetiek en voeding:

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over het werkt? Klik hier.

Suzanne Vonk - Diest

Suzanne Vonk

Diëtist | Leefstijlcoach | Voedingswetenschapper
Specialisatie: Oncologie & Obesitas

Hoi, ik ben Suzanne. Ik ben diëtist, leefstijlcoach en voedingswetenschapper. Ik begeleid bij The Right Meal voornamelijk mensen die door hun ziekte of behandeling veel zijn aangekomen en graag weer fitter willen worden. Ik ben gespecialiseerd in oncologie en obesitas en begeleid daarnaast ook veel mensen met hart- en vaatziekten. Ik hou van koken en lekker eten en vind het een uitdaging om voor iedereen een passend gezond en lekker eetpatroon te vinden.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De afgelopen jaren heb ik als onderzoeker bij het VUmc gewerkt op het gebied van gedragsverandering en gezondheidscommunicatie.

Ook heb ik bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds gewerkt als voorlichter op het gebied van voeding en kanker (www.voedingenkankerinfo.nl).

Sacha Lichthart

Diëtist | Voedingswetenschapper
Specialisatie: Oncologie & Chirurgie

Sacha werkt bij The Right Meal als diëtist en voedingswetenschapper. Zij is één van de diëtisten die je zal begeleiden bij The Right Meal. Naast haar betrokkenheid bij de (door) ontwikkeling van de app, zorgt zij ervoor dat daar iedere maand weer nieuwe smakelijke recepten aan worden toegevoegd.

De afgelopen jaren heeft Sacha gewerkt als diëtist in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Daar heeft zij zich gespecialiseerd in oncologie en oncologische chirurgie. Sacha is lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. 

Sacha heeft in haar directe omgeving te maken gehad met het effect van ziekte en behandeling bij kanker. Al vroeg in haar opleiding tot diëtist wist zij dat zij mensen wil helpen om goed maar vooral lekker te kunnen blijven eten in deze periode van hun leven.

Janine van Linschoten

Diëtist | Receptontwikkelaar
Aandachtsgebieden: Ondervoeding & hart- en vaatziekten

Janine is diëtist en productontwikkelaar. Ze is één van de diëtisten die je zal begeleiden als je start. Daarnaast zorgt ze ervoor dat recepten voor lekkere en gezonde maaltijden worden ontwikkeld. Ook is is ze betrokken bij de (door) ontwikkeling van de handige app.

Ze heeft als diëtist ervaring opgedaan in het ziekenhuis, waar ze met veel verschillende ziektebeelden heeft gewerkt. Ze staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Naast voedingsbegeleiding is het ontwikkelen van nieuwe maaltijden niet alleen haar werk maar ook haar grootste passie. Ze zorgt ervoor dat er wekelijks nieuwe recepten in de app komen te staan zodat er in iedere situatie passend gegeten kan worden!

Ben je een zorgverlener? Neem contact op met ons voor een gesprek.

Bel of e-mail ons.