Onze oncologie dietist Sacha reist door het land om te vertellen over voeding bij kanker

Presentatie 10-10

De afgelopen maanden hebben wij op verschillende locaties verspreid door het land presentaties en workshops mogen geven over voeding bij kanker. We vertellen hier graag meer over. Onze oncologiediëtist Sacha reist hiervoor door het hele land. 

Care for Cancer 

Eind september was The Right Meal, naast Kasam, Aya en Tegenkracht, vertegenwoordigd op de landelijke consulentendag van Care for Cancer van Allerzorg. Een mooie dag die in het teken stond van verbinding en verdieping. De workshop ging over voeding bij kanker, eerst wat theorie maar daarna vooral praktisch op gebied van welke voedingsmiddelen zijn relevant en wat zijn praktische tips bij veel voorkomende klachten zoals misselijkheid, vermoeidheid en smaakverandering. 

De Eik

Voor de 3e keer was Sacha uitgenodigd om een presentatie te geven over voeding bij kanker bij centrum voor leven met en na kanker De Eik in Eindhoven. Samen met deelnemers werd het gesprek gevoerd over hoe je nu goed en lekker kan eten tijdens en na kanker. De bijeenkomst werd afgesloten met het proeven van een eiwitrijke snack – een bramenkwarktaart! 

Patio en De IJssel

Begin oktober stond ook de presentatie over vermoeidheid bij kanker op de planning. Samen met Susan Gabriëls van de Patio zijn we in gegaan op de pijlers voeding, beweging en rust. Er was zoveel interesse dat we op zoek zijn gegaan naar een grotere ruimte en deze vonden we bij centrum voor leven met en na kanker De IJssel. Tijdens de bijeenkomst zijn we in gegaan op het effect van beweging en rust op de vermoeidheidsklachten en hoe deel je je dag opnieuw in. Maar ook wat is het effect van voeding en hoe kun je ervoor zorgen dat je de juiste voedingsstoffen voldoende binnenkrijgt. Aangezien wij geloven in proeven is leuker dan aanhoren, was er ter afsluiting de keuze uit onze appeltaartmuffin of de gezonde blauwe bessenmuffin!

Ook een bijeenkomst organiseren?

Wil je ook een presentatie, workshop of bijeenkomst organiseren voor jouw patiënten, cliënten of gasten? Neem contact met ons op! Stuur een mail naar sacha@therightmeal.nl of bel naar 0629578445.

Gerelateerde berichten:

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over hoe het werkt? Klik hier.