Voeding bij kanker

Voeding bij kanker

Een onderwerp waar ontzettend veel over te vinden is op internet. Maar hoe vind je tussen al deze pagina’s nog de betrouwbare informatie? De diëtisten van The Right Meal zijn opgeleid om feit van fabel te onderscheiden en jou te voorzien van de best passende voeding bij kanker.

De rol van voeding bij kanker

Voeding speelt een belangrijke rol tijdens de behandeling bij kanker, het voorbereiden op een operatie en het herstellen van de behandeling en/of operatie. Voeding kan je niet genezen maar kan er wel voor zorgen dat je op kracht blijft tijdens de behandeling en minder last krijgt van bijwerkingen. Daarnaast kan een gezonde leefstijl met een gezond voedingspatroon de kans op terugkeer verkleinen. Een passend dieet bij kanker kan dus wel baten.

Het is niet nodig om een bijzonder dieet te volgen, wat betreft voeding bij kanker. Wel is het belangrijk om voldoende eiwitten, calorieën, vezels en vocht binnen te krijgen. Je lichaam heeft tijdens ziekte en behandeling meer brandstof (energie) en bouwstof (eiwitten) nodig. Toch lukt het niet altijd om voldoende te eten wanneer je ziek bent. Dit is heel normaal. 

Onderzoeken laten zien dat 45% van de mensen die kanker hebben problemen ervaren met eten en drinken.1,2 De meest voorkomende oorzaken van problemen met voeding bij kanker, zoals een verminderde voedingsinname zijn onder andere3

  • Een verminderde eetlust 
  • Smaakveranderingen
  • Ervaren van een vol gevoel en misselijkheid.

Hoe gaan we te werk?

Wanneer je problemen met met voeding bij kanker ervaart kan het een uitdaging zijn om voldoende te eten en drinken op een dag. De diëtisten van The Right Meal kunnen je hierbij helpen middels een dieet bij kanker. We bespreken onder andere de problemen waar je tegenaan loopt, wat jij gewend bent om te eten en drinken en wat je lekker vindt. We bespreken samen de doelen en het advies en kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat je toch alle voedingsstoffen binnenkrijgt die jouw lichaam nodig heeft. 

Hierbij ondersteunen we je door een persoonlijk voedingsplan te maken en recepten te geven afgestemd op jouw situatie. Het voedingsplan en de recepten staan dan voor je klaar in je persoonlijk omgeving van The Right Meal app.

Start jouw traject!

Wij geloven dat voeding je moet voorzien van de juiste voedingsstoffen maar vooral lekker moet zijn. Wil je meer weten wat wij voor jou of je naasten kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Onze diëtisten staan voor je klaar.

Bronnen

Bron 1 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29108370/ 

Bron 2 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33487286/

Bron 3 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35474252/

Gerelateerde berichten:

Courgettesoep met gerookte kip - the right meal
Kanker

3 lunch recepten bij kanker

Iedereen ervaart een chemobehandeling anders. Zo kan je klachten krijgen met betrekking tot je eetlust. Onze diëtisten hebben drie lunch

Kanker

Webinar Wereld Kanker Dag

Hoe ga je om met veranderde smaak? Mag je alles eten als je kanker hebt? Wat helpt tegen de misselijkheid?

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over het werkt? Klik hier.