Voeding bij kanker

Voeding bij kanker

Voeding bij kanker is een onderwerp waar ontzettend veel over te vinden is op internet. Maar hoe vind je tussen al deze pagina’s nog de betrouwbare informatie? De diëtisten van The Right Meal zijn opgeleid om feit van fabel te onderscheiden en jou te voorzien van de best passende voeding bij kanker.

De rol van voeding bij kanker

Voeding speelt een belangrijke rol tijdens de behandeling bij kanker. Goede voeding is cruciaal in alle fasen van behandeling. Zowel voor het traject, tijdens behandeling en na ziekte of herstel. Voeding kan je niet genezen maar kan er wel voor zorgen dat je zo goed mogelijk de behandelingen doorkomt en minder last kunt hebben van bijwerkingen. Daarnaast kan een gezonde leefstijl met een gezond voedingspatroon de kans op terugkeer van kanker verkleinen. Een passend dieet kan dus wel baten.

Het is niet nodig om een bijzonder dieet te volgen. Wel is het belangrijk om voldoende eiwitten, calorieën, vezels, vocht, mineralen en vitaminen binnen te krijgen. Je lichaam heeft tijdens ziekte en behandeling meer brandstof (energie) en bouwstoffen (eiwitten) nodig. Toch lukt het niet altijd om voldoende te eten wanneer je ziek bent. Dit kan erbij horen. Onze diëtisten kijken graag met je mee naar een passend advies of oplossing.

Onderzoek laat zien dat 45% van de mensen problemen ervaren met eten en drinken.1,2 De meest voorkomende oorzaken van problemen met voeding bij kanker, zoals een verminderde voedingsinname zijn onder andere3: 

  • Een verminderde eetlust 
  • Smaakveranderingen
  • Ervaren van een vol gevoel en misselijkheid.

Hoe gaan we te werk?

Wanneer je problemen met voeding ervaart kan het een uitdaging zijn om voldoende te eten en drinken op een dag. De diëtisten van The Right Meal kunnen je hierbij helpen. We bespreken onder andere de problemen waar je tegenaan loopt, wat jij gewend bent om te eten en drinken en wat je lekker vindt. We bespreken samen de doelen en het advies en kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat je toch alle voedingsstoffen binnenkrijgt die jouw lichaam nodig heeft. 

Hierbij ondersteunen we je door een persoonlijk voedingsplan te maken en recepten te geven afgestemd op jouw situatie. Het voedingsplan en de recepten staan dan voor je klaar in je persoonlijk omgeving van The Right Meal app.

Start jouw traject!

Wij geloven dat voeding je moet voorzien van de juiste voedingsstoffen maar vooral lekker moet zijn, ook tijdens ziekte of bij leefstijlverandering. Wil je meer weten wat wij voor jou of je naasten kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Onze diëtisten staan voor je klaar.

Bronnen

Bron 1 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29108370/ 

Bron 2 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33487286/

Bron 3 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35474252/ Zo goed mogelijk de behandelingen doorkomt en minder last kunt hebben van bijwerkingen.   

Gerelateerde berichten:

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over het werkt? Klik hier.