The Right Meal in tijdschrift Mijn geheim

Schermafbeelding 2023-03-09 om 11.52.07

Op 4 februari was het Wereldkankerdag, de dag waarop wereldwijd extra wordt stilgestaan bij de impact van kanker. Mijn Geheim sprak met Anouk (53), die in 2020 de diagnose borstkanker kreeg. Tijdens haar behandelingen ontdekte ze hoe belangrijk goede voeding en beweging voor haar waren, juist ook nu ze ziek was. Hoewel ze onlangs de harde boodschap kreeg dat ze niet beter zal worden, probeert Anouk nu een voorbeeld te zijn voor lotgenoten. 

Verbazing

“In het ziekenhuis werd het behandeltraject met me doorgenomen en daarna kreeg ik een map met folders en informatie mee naar huis. Tot mijn verbazing stond daar niets in over voeding en ook maar weinig over beweging. Ja, er kon fysiotherapie ingeschakeld worden, maar ik wilde meer dan dat. Ik was al fit en wilde graag ook fit blijven. Een beetje hulp daarbij had ik fijn gevonden, maar ik moest op eigen houtje uitvinden hoe ik dat het best kon vormgeven.

The Right Meal

Drie maanden voordat ik de diagnose kreeg, had mijn man samen met een partner een bedrijf opgericht dat zich richtte op voedingsondersteuning van langdurig en chronisch zieken. Hij had ontdekt dat er op dat gebied maar weinig werd aangeboden. Pas als mensen in de gevarenzone zitten en al heel veel kilo’s kwijt zijn, volgt er een doorverwijzing naar een diëtist. Vaak duurt het dan ook wel even voordat je bij iemand terecht kunt, terwijl een diëtist in een eerder stadium ook preventief al heel veel kan betekenen. Om in deze leemte te voorzien, ontwikkelde mijn man samen met een partner het online programma The Right Meal.

Weer je het hele artikel in Mijn Geheim lezen? Download hier het artikel.

Wil jij ook weten wat The Right Meal voor je kan doen? Meld je aan en ontvang naast persoonlijke begeleiding ook een app vol met 75 lekkere recepten. Eerst meer te weten komen? Dat kan op onze pagina die gaat over goede voeding bij kanker. 

Gerelateerde berichten:

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over hoe het werkt? Klik hier.