Wij kunnen je helpen


Ondervoeding of risico op ondervoeding

Ondervoeding ontstaat als iemand langere tijd minder energie of voedingsstoffen binnen krijgt dan nodig is om gezond te blijven.

Ondervoeding kan ontstaan doordat je te weinig eet of extra energie en voedingsstoffen verbruikt. Ondervoeding speelt vooral onder zieken en ouderen en kan ook komen door problemen met kauwen of slikken. 

Je merkt misschien dat je spiermassa en spierkracht afnemen of dat je vaker vermoeid bent. Je loopt risico op ondervoeding op het moment dat je ziek wordt of niet in staat bent jezelf goed te verzorgen doordat bijvoorbeeld boodschappen doen of koken lastig gaat.

Als je ouder bent, loop je niet alleen meer risico om ziek te worden; je spiermassa neemt af naarmate je ouder wordt. Om te voorkomen dat je spiermassa afneemt als je ouder wordt, raden we je aan om je spieren te ondersteunen met de juiste voeding: eiwitten. Als je dat niet goed doet, kun je slapper en vermoeider worden. Dat geeft beperkingen en risico’s zoals afvallen.

Als je ondervoed bent, heb je meer eiwitten nodig dan iemand die gezond is. Wij kunnen je helpen bij het bepalen hoeveel eiwitten jij nodig hebt en we begeleiden je in hoe je dit in je dagelijks leven toepast.

Tijdens de behandeling stellen mensen ons vragen zoals:

  • Hoe kan ik mijn spierkracht weer terug krijgen?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder vermoeid ben?
  • Koken is lastig, zijn er ook gezonde kant-en-klaar maaltijden?

Voor al deze vragen kun je terecht bij onze diëtisten. Zij geven advies op basis van de laatste stand van de wetenschap. Je kunt je vragen bespreken tijdens een consult of ze via de chat functie stellen, dan heb je binnen 24 uur een antwoord.

Meld je aan voor ons ons voedingsprogramma of bel voor meer informatie.


Ben je naaste en wil je weten wat je kunt doen voor je partner of familie?

Maak je je zorgen over je partner, familielid of bekende die ziek of herstellende is? Vind je het lastig om de juiste hulp te bieden als het gaat over het kiezen, kopen en koken van een maaltijd? Merk je dat je goedbedoelde hulp niet altijd aansluit bij de wensen van de ander? Heb je vanwege de zorg voor je andere familieleden of je werk moeite om alles rondom voeding goed georganiseerd te krijgen? Ben je op zoek naar professionele en praktische oplossingen die je ontzorgen?

Ook dan kunnen wij je helpen. Meld je aan voor ons voedingsprogramma of bel voor meer informatie.

“Ik val af, terwijl ik dacht voldoende te eten en krijg nu recepten en tips voor eiwitrijke gerechten"

- Jan

Een gratis proefrecept

Wil je weten hoe The Right Meal werk? Wil je graag een recept dat bij jou past?

Vul dan het onderstaande formulier in en ontvang meteen recept dat bij jou past!

Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Mail ons dan op info@therightmeal.nl met een korte uitleg van je situatie en dan helpen wij je aan een passend recept.