Terug in je ritme na vakantie

nieuwsbrief formaat - ritme na vakantie (1)

September, dit betekent voor de meesten dat de zomervakantie alweer achter de rug is. Hopelijk heb je kunnen opladen, stress naast je neer kunnen leggen en genoten van al het leuks en lekkers. Vakantie zorgt vaak voor een ander ritme dan dat je normaal gewend bent. Met misschien vaker een drankje op het terras, later naar bed of wakker worden zonder wekker. Een losser ritme zoals op vakantie is waarschijnlijk niet het ritme dat je vast wilt of kunt houden. Maar hoe pak je nu na de vakantie je ritme weer op? En waarom is dat zo goed?  

Volhouden

Een leefstijl werkt het beste wanneer je het goed kunt volhouden. Met ritme en regelmaat zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Je lichaam is waarschijnlijk een ritme gewend, waar je lijf het beste op functioneert. Denk hierbij aan vaste slaaptijden; geplande maaltijden en pauzes; aan het werk zijn en op tijd de computer uitzetten. Om de dag af te kunnen bouwen en tot rust te kunnen komen om beter te kunnen ontspannen in de avond. Met genoeg daglicht zien en voldoende beweging gedurende de dag.  

Ritme oppakken

Hoe het ritme dan weer oppakken? Just do it! Begin ergens en pak het geleidelijk aan. Kleine stapjes voor een haalbaar resultaat. Welke gewoonte wil je als eerst terugkrijgen in je dagen? Daar kun je mee beginnen. Maak geen grote voornemens die moeilijk zijn om vol te houden, maar zet kleine intenties waar jij denkt dat voor nu de meeste winst in te behalen valt. Maak bewuste of gezonde keuzes prioriteit. 

Eerder naar bed gaan

Bijvoorbeeld weer eerder naar bed gaan of op tijd de wekker zetten. Pak je ochtendroutine op en zet ’s ochtends al de toon voor de rest van de dag. Ga gelijk uit bed, snooze niet en maak bijvoorbeeld een goed ontbijt en gevarieerde lunch voor jezelf. Zo ga je voorbereidt de deur uit. Of maak in de ochtend al een kleine wandeling, laat de hond uit of plan je sportmoment ’s ochtends. Misschien is het even doorbijten, maar vaak voel je je erna energieker en frisser.  

Voedzame maaltijden

Ook goed om weer meer te kiezen voor voedzame maaltijden. Zeker wanneer in de vakantie toch vaker voor een croissantje, kaasplankje en Italiaanse pasta werd gekozen. Kies voor meer groente en fruit, volkorenproducten, een handje noten en meer water. Zorg dat je de boodschappen hebt gedaan en gezonde keuzes in huis hebt. Je kunt je na een week voedzaam eten al een stuk fitter en gemotiveerder voelen. Met dan als gebalanceerde leefstijl juist weer uitkijken naar dat etentje of drankje in het weekend.  

Leuke dingen

Vaak werkt het ook om juist wekelijks nog leuke dingen te blijven plannen. Zo blijf je uitkijken naar activiteiten of sociale gelegenheden en voorkom je mogelijk dat je in een sleur beland.  

Vakantiegevoel vasthouden

Maar toch, plan de agenda niet gelijk weer vol en geef jezelf de tijd om weer in je ritme te komen. Hou zo goed als mogelijk dat ontspannen vakantiegevoel vast. Want vakantie hebben we niet voor niets. 😉  

Gerelateerde berichten:

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over hoe het werkt? Klik hier.