Een patiënt onder de vleugels van The Right Meal is een fijn gevoel

Erasmus

Voor onze nieuwsbrief interviewen we zorgverleners die veel samenwerken met The Right Meal. Deze maand spreken we Janneke van Dijke. Janneke werkt sinds 1999 in het Erasmus MC als verpleegkundig consulent op de longafdeling. Ze begeleidt patiënten met longkanker vanaf de eerste diagnose tot en met na de behandelingen.

Waarom vind jij voeding zo belangrijk?

De juiste voeding is onmisbaar bij de behandeling tegen kanker. Uiteindelijk is het simpel, voor alles heb je energie nodig. En als je dit niet via voeding krijgt, dan lever je energie in en daarmee kwaliteit van leven. 

Wat ik ook merk is dat mensen het belangrijk vinden om zelf wat meer grip te hebben. Het is de onzekerheid en onduidelijkheid rondom de diagnose en behandeling waarin mensen verdrinken. Zélf aan de slag gaan met voeding en tips voor recepten die rekening houden met hun smaak (en de veranderingen daarin) geeft mensen houvast en gevoel van controle. Dat doet echt wat met mensen. Ik zie dat patiënten beter de behandeling in gaan. Hoe optimaler hun voedingstoestand en conditie, hoe beter ze met complicaties om kunnen gaan.

Waarom verwijs jij patiënten door naar The Right Meal?

Ik ben blij als mensen onder de vleugels zitten van The Right Meal. Iedere patiënt is vrij in zijn/haar keuze voor een diëtist, maar het helpt dat er iets heel praktisch is, zoals The Right Meal. Zelf iets aan je voeding aanpassen kan erg lastig zijn en het is fijn dat mensen dit niet alleen hoeven te doen. De laagdrempelige begeleiding van The Right Meal met tips voor recepten helpt daarbij.

We moeten hier wel echt werk van maken als verpleegkundigen. We benadrukken het belang van conditie, voeding en zelfzorg. Mensen denken vaak dat ze gezond eten, maar in feite komt er heel vaak een tekort aan de juiste voedingsstoffen voor. Dus het is belangrijk dat je hier tijdig het gesprek over aan gaat.

Wat is jouw ervaring met The Right Meal?

Het is fijn om een aanvullende mogelijkheid te hebben om mensen vroegtijdig bewust te maken van voeding en daarom zo sterk mogelijk hun behandeling in te laten gaan.

Ik merk ook dat patiënten bewuster gaan nadenken over voeding in relatie tot kanker. Ze zijn er meer mee bezig en zoeken samen naar wat voor hen het beste werkt. De patiënt gaat al aan de slag voordat er heel veel gewichtsverlies is geleden.Het helpt ook dat The Right Meal altijd snel een patiënt kan inplannen.

Gerelateerde berichten:

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over hoe het werkt? Klik hier.