Nieuw handboek | Voeding bij kanker

Handboek Voeding bij kanker

Woensdag 22 juni was het zo ver! De lancering van de derde, geheel herzien druk van het Handboek Voeding bij Kanker. Het boek dat in de kast van iedere oncologie-diëtist hoort te staan. Door het multidisciplinaire karakter van het boek is het ook zeer relevant voor andere zorgverleners.

Inspirerend programma

Het was een feestelijke dag met een interessant en inspirerend programma. Vanuit The Right Meal heeft onze diëtist Sacha het programma bijgewoond. Zij vertelt hieronder haar ervaring van die dag.

“Het onderzoek over psychosociale gevolgen van niet goed kunnen eten bij kanker dat door Natasja Raijmakers werd toegelicht maakte veel indruk op mij. In dit onderzoek komt naar voren dat patiënten erkenning nodig hebben van de psychosociale problemen die zij ervaren. Dat het bijvoorbeeld lastig kan zijn, als je bijna geen eetlust hebt, om gezellig met je familie te eten. Daarnaast bleek uit het onderzoek dat mensen graag adviezen krijgen die aansluiten bij hun persoonlijke doelen. De diëtist speelt een grote rol bij deze ondersteuning. Ik zie en merk problemen met eten bij mijn patiënten natuurlijk elke dag maar dit onderzoek laat goed zien wat de ervaring van patiënten is. Deze ervaring en gevoelens delen zij niet altijd met mij. Goed om hier meer aandacht voor te hebben in de gesprekken.”

Waarom is dit nieuwe handboek zo belangrijk?

“Wanneer ik een nieuwe cliënt spreek met een voor mij wat minder bekende vorm van kanker of hele specifieke klachten lees ik vooraf altijd even door wat de theorie zegt en kan met die kennis en achtergrondinformatie mijn cliënt beter helpen. Het nieuwe handboek ga ik in de komende periode doorlezen om te zorgen dat mijn kennis up-to-date is!”

Wil je in contact komen met Sacha?

Stuur haar gerust eens een mailtje via sacha@therightmeal.nl

Gerelateerde berichten:

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over hoe het werkt? Klik hier.