Diëtist Oncologie

Een diagnose van kanker kan een enorme impact hebben op je leven. Naast de medische behandelingen is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan je voeding. Een dieet dat goed is afgestemd op jouw specifieke situatie kan helpen om de behandeling beter te doorstaan en het herstel te bevorderen. Een gespecialiseerd diëtist oncologie kan hierbij veel hulp bieden.

Wat is een diëtist oncologie?

Een diëtist oncologie is een gespecialiseerde zorgprofessional die zich richt op de voedingsbehoeften en dieetstrategieën voor mensen die met kanker leven. De expertise van deze diëtist ligt in het begrijpen van hoe kanker en de behandelingen daarvan invloed kunnen hebben op je voedingsstatus en hoe aanpassingen in je dieet kunnen helpen om kracht en welzijn te ondersteunen gedurende dit uitdagende traject.

 

Dit is hoe een diëtist oncologie jou kan helpen

  • Het opstellen van een persoonlijk voedingsplan
    Onze diëtist oncologie maakt een op maat gemaakt plan dat aansluit bij jouw traject en persoonlijke voorkeuren. Hierbij houden we er onder andere rekening mee dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn om het herstelproces te ondersteunen en het risico op complicaties te verminderen.

  • Het beheren van bijwerkingen
    We geven advies over je voeding wanneer je last hebt van bijwerkingen van de behandeling, zoals misselijkheid of gewichtsverlies. Sommige voedingsmiddelen kunnen het effect van de behandeling verminderen of de bijwerkingen verergeren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij voedingsmiddelen die het slijmvlies in de mond en keelholte irriteren, zoals pittig voedsel en citrusvruchten.

  • Het ondersteunen van naasten
    Onze diëtisten oncologie zijn er ook voor jouw naasten. We geven praktische oplossingen voor naasten om zorg te dragen voor effectieve voedingsondersteuning thuis.
diëtist oncologie

Wordt een diëtist oncologie vergoed door mijn verzekeraar?

De kosten voor de eerste drie uur diëtetiek worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je voor diëtetische zorg vanaf het vierde uur mogelijk aanspraak maken op vergoedingen uit deze verzekering. Deze vergoeding valt onder de categorie ‘diëtetiek’. Het is belangrijk om te weten dat deze kosten worden verrekend met het verplicht eigen risico. De exacte vergoeding en hoe deze wordt toegepast, is afhankelijk van je zorgverzekering en de bijbehorende polisvoorwaarden. Je hoeft deze kosten niet vooraf te betalen. Voor een nauwkeurig overzicht van je vergoeding raden wij aan om contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

We werken samen met een breed netwerk van professionele zorgprofessionals. Voor meer informatie over onze partners en hoe we samenwerken met zorgverleners, bezoek onze pagina over zorgverleners en verwijzers.

De diëtisten oncologie van The Right Meal

Wij combineren onze expertise uit de zorg- en voedingssector met onze persoonlijke ervaringen als mantelzorgers om praktische, toegankelijke voedingsadviezen te bieden. Als diëtisten oncologie is het onze missie om mensen, vooral diegenen die ziek zijn, te ondersteunen bij het kiezen, kopen en bereiden van de juiste maaltijden, waardoor ze zelfredzamer en fitter worden. Daarom baseren we onze voedingsadviezen op wetenschappelijke inzichten en volgen we nauwgezet de richtlijnen van professionals, zoals de Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie (LWDO).

Geniet alvast van een van onze voedzame recepten voor tijdens jouw chemokuur of lees meer op onze pagina over goede voeding bij kanker.

Heb je een vraag of wil je graag alvast een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.Bekijk hier onze werkwijze

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over het werkt? Klik hier.