Diëtist Oncologie

Een diagnose van kanker kan een enorme impact hebben op je leven. Naast de medische behandelingen is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan je voeding. Een dieet dat goed is afgestemd op jouw specifieke situatie kan helpen om de behandeling beter te doorstaan en het herstel te bevorderen. Een gespecialiseerd diëtist oncologie kan hierbij veel hulp bieden.

Hulp van een diëtist oncologie 

Een diëtist oncologie kan je helpen bij het opstellen van een persoonlijk voedingsplan dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Dit kan helpen om de bijwerkingen van de behandeling, zoals misselijkheid en vermoeidheid, te verminderen en het immuunsysteem te versterken. Het kan ook helpen om de voedingsstoffen binnen te krijgen die nodig zijn om het herstelproces te ondersteunen en het risico op complicaties te verminderen.

Advies van een diëtist oncologie

Een diëtist oncologie kan je adviseren over welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden tijdens de behandeling. Sommige voedingsmiddelen kunnen het effect van de behandeling verminderen of de bijwerkingen verergeren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij voedingsmiddelen die het slijmvlies in de mond en keelholte irriteren, zoals pittig voedsel en citrusvruchten.

Voedingsmiddelen afgestemd op jouw behoeften

Daarnaast kan een diëtist oncologie je helpen bij het vinden van voedingsmiddelen die specifiek zijn afgestemd op jouw behoeften. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van eiwitrijke voedingsmiddelen om de spiermassa te behouden. Ook zijn er voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten om het immuunsysteem te versterken.

Kortom, een diëtist oncologie kan van toegevoegde waarde zijn bij het ondersteunen van jouw behandeling en herstelproces bij kanker. 

Onze diëtisten oncologie van The Right Meal

Werk samen met een diëtist oncologie van The Right Meal. Zo ben je er zeker van dat je de voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn om jouw lichaam te ondersteunen. Wij helpen je graag verder.. Geniet alvast van een van onze voedzame recepten voor tijdens jouw chemokuur of lees meer op onze pagina over goede voeding bij kanker.

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over het werkt? Klik hier.