Wij kunnen je helpen


COPD

Ziek zijn kost veel energie. Het is topsport. Eten en drinken is daarom extra belangrijk als je COPD hebt.

Als je COPD hebt, kun je ondergewicht krijgen als je minder eet dan je lichaam nodig hebt. Omdat je lichaam vecht tegen de ontstekingen in je longen en omdat ademhalen meer energie kost, verbruikt je lichaam extra veel energie, . Dat kan leiden tot gewichtsverlies en tot een lagere weerstand waardoor je vatbaarder bent voor virussen en bacteriën.

Soms ben je benauwd of moe en heb je daardoor minder trek. Het is begrijpelijk dat je niet altijd zin hebt om te eten of dat je minder van lekker eten kunt genieten.

Overgewicht komt ook voor bij mensen met COPD. Je gewicht stijgt als je minder beweegt en meer eet dan je lichaam nodig heeft.

Zowel bij ondergewicht als overgewicht heb je meer eiwitten nodig dan iemand die gezond is. Wij kunnen je helpen bij het bepalen hoeveel eiwitten jij nodig hebt en we begeleiden je in hoe je dit in je dagelijks leven toepast.

Tijdens de behandeling stellen mensen ons vragen zoals:

  • Ik krijg last van slijmvorming als ik melkproducten neem, waarmee kan ik deze vervangen?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder vermoeid ben?
  • Wat kan ik het beste eten om mijn conditie te verbeteren?

Het is niet makkelijk als je net de diagnose COPD krijgt om dit goed te organiseren. Als je al wat langer hiermee bekend bent, heb je misschien gewichtsproblemen of vind je het moeilijk elke dag te bedenken wat je zal eten en drinken.

Voor al deze vragen kun je terecht bij onze diëtisten. Zij geven advies op basis van de laatste stand van de wetenschap. Je kunt je vragen bespreken tijdens een consult of ze via de chat functie stellen, dan heb je binnen 24 uur een antwoord.

Meld je aan voor ons voedingsprogramma of bel voor meer informatie.


Ben je naaste en wil je weten wat je kunt doen voor je partner of familie?

Maak je je zorgen over je partner, familielid of bekende die ziek of herstellende is? Vind je het lastig om de juiste hulp te bieden als het gaat over het kiezen, kopen en koken van een maaltijd? Merk je dat je goedbedoelde hulp niet altijd aansluit bij de wensen van de ander? Heb je vanwege de zorg voor je andere familieleden of je werk moeite om alles rondom voeding goed georganiseerd te krijgen? Ben je op zoek naar professionele en praktische oplossingen die je ontzorgen?

Ook dan kunnen wij je helpen. Meld je aan voor ons voedingsprogramma of bel voor meer informatie.

“Door de recepten en tips, de vriendelijke en duidelijke begeleiding heb ik meer zin in eten gekregen en weet ik ook dat ik het juiste eet.”

- An

Een gratis proefrecept

Wil je weten hoe The Right Meal werk? Wil je graag een recept dat bij jou past?

Vul dan het onderstaande formulier in en ontvang meteen recept dat bij jou past!

Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Mail ons dan op info@therightmeal.nl met een korte uitleg van je situatie en dan helpen wij je aan een passend recept.

*Let op, soms beland het recept in de spam-folder in plaats van je inbox. Lijk je niks te ontvangen? Check dan ook hier even! Is het recept ook hier niet? Neem dan gerust contact met ons op.