
Wat kun je het beste eten als je kanker hebt?
Door de diagnose en de behandeling van kanker kan je leven ingrijpend veranderen, waardoor het noodzakelijk is een nieuw eetpatroon
Het verlagen van de cholesterol om hart- en vaatziekten te voorkomen kan door je voeding aan te passen. De diëtisten van The Right Meal helpen je hier graag bij. In deze blog geven we je enkele tips om de cholesterol binnen je dieet te verlagen.
Met het aanpassen van je leefstijl kun je er zelf voor zorgen dat de kans op hart- en vaatziekten kleiner wordt. Voeding is een belangrijk onderdeel in die leefstijl aanpassing. Voeding heeft namelijk direct een effect op het cholesterolgehalte, de bloeddruk, het lichaamsgewicht en de bloedsuiker. Dit zijn allen risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Dit kan je aanpakken met een cholesterol verlagend dieet of een zoutarm dieet.
Bij een cholesterol verlagend dieet gaat het vooral om het eten van de juiste vetten. Vetten kunnen worden verdeeld in onverzadigde en verzadigde vetten. Het eten van producten laag in zout helpt ook bij het verlagen van de kans op hart- en vaatziekten. Dit wordt ook wel een natriumbeperkt dieet genoemd.
Binnen het cholesterol verlagend dieet wordt vooral gelet op de verhouding tussen het verzadigde vet en onverzadigd vet. Verzadigd vet kan namelijk het LDL-cholesterol in je bloed laten stijgen, het minder gunstige cholesterol. Hierdoor kunnen de bloedvaten vernauwd of verstopt raken, waardoor de bloeddruk stijgt. Onverzadigd vet daarentegen verlaagt het cholesterol gehalte in je bloed, omdat dit het goede cholesterol (HDL-cholesterol) ondersteund. Daarnaast levert onverzadigd vet essentiële vetzuren. Dat zijn vetzuren die het lichaam niet zelf kan maken maar wel belangrijk zijn voor een goede gezondheid en waar we met een cholesterol verlagend dieet op focussen. Er zijn verschillende onverzadigde vetzuren, de meest bekende zijn de omega-3 vetzuren die bijvoorbeeld in vis zitten.
Zout is de belangrijkste bron van natrium in onze voeding. Wanneer je te veel natrium binnenkrijgt gaat je lichaam vocht vast houden. Hierdoor heeft het hart meer moeite om het bloed rond te pompen en ontstaat er een verhoogde bloeddruk. Een natriumbeperkt dieet helpt om de bloeddruk te verlagen.
85% van alle Nederlanders eet meer zout dan is aanbevolen. De maximale hoeveelheid zout wordt gesteld op 6 gram per dag, echter is een lagere inname gunstiger voor de gezondheid. Het meeste zout krijgen we binnen van bewerkte voedingsmiddelen en gerechten, slechts 20% van de zoutinname komt van het zelf toevoegen van zout.
Probeer zo veel mogelijk onbewerkte producten te eten en maak zo weinig mogelijk gebruik van pakjes en zakjes. Kook vooral zelf, vers en breng op smaak met verse en gedroogde kruiden. Zie de afbeelding hieronder voor het zoutgehalte in verschillende producten en een goede vervanger.
De diëtisten van The Right Meal kunnen je helpen om je voeding aan te passen zodat het risico op hart- en vaatziekten afneemt. De diëtist bespreekt samen met jou hoeveel vetten en zout je nu binnen krijgt en kijkt samen met jou wat mogelijk is om dit te verbeteren. Hierbij houden we rekening met wat je gewend bent te eten en wat je lekker vindt. Maak direct een afspraak!
Door de diagnose en de behandeling van kanker kan je leven ingrijpend veranderen, waardoor het noodzakelijk is een nieuw eetpatroon
Voor onze nieuwsbrief interviewen we zorgverleners die veel samenwerken met The Right Meal. Deze maand spreken we Janneke van Dijke.
De afgelopen maanden hebben wij op verschillende locaties verspreid door het land presentaties en workshops mogen geven over voeding bij
Deze recepten zijn eiwitrijk, vezelrijk en calorierijk. Geschikt om te eten in aanloop naar een operatie toe, of voor herstel
Smaakverandering komt veel voor bij oncologie-patiënten. Het kan komen door de ziekte zelf, of door de behandeling. Het kan zijn
September, dit betekent voor de meesten dat de zomervakantie alweer achter de rug is. Hopelijk heb je kunnen opladen, stress
Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.
Telefoonnummer
0629578445
Email
info@therightmeal.nl
Adres
Snelliuslaan 22
1222 TE Hilversum
KVK: 80609201
AGB-code praktijk: 24004761
Copyright © 2022 The Right Meal – Website Design by Nomad Cartel
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.
Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid
Wil je eerst meer weten over het werkt? Klik hier.