Wij kunnen je helpen


Astma

Als je astma hebt, is het belangrijk dat je gezond eet en voldoende beweegt zodat je in goede conditie blijft. Dat leidt ertoe dat je je fitter voelt, minder hoest en minder benauwd bent.

Veel mensen met astma gebruiken ontstekingsremmers via een inhalator. Door deze ontstekingsremmers heb je een grotere kans op botontkalking. Het is daarom belangrijk dat je genoeg calcium en vitamine D binnenkrijgt.

Als je astma hebt, heb je meer eiwitten nodig dan iemand die gezond is. Wij kunnen je helpen bij het bepalen hoeveel eiwitten jij nodig hebt en we begeleiden je in hoe je dit in je dagelijks leven toepast.

Tijdens de behandeling stellen mensen ons vragen zoals:

  • Ik krijg last van slijmvorming als ik melkproducten neem, waarmee kan ik deze vervangen?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder vermoeid ben?
  • Ik ben tijdens mijn ziekte flink aangekomen, hoe kan ik op een gezonde manier afvallen?

Het is niet makkelijk als je net de diagnose astma krijgt om deze leefstijlverandering goed te organiseren. Als je al wat langer hiermee bekend bent, heb je misschien gewichtsproblemen of vind je het moeilijk iedere dag opnieuw te bedenken wat je gaat eten en drinken.

Voor al deze vragen kun je terecht bij onze diëtisten. Zij geven advies op basis van de laatste stand van de wetenschap. Je kunt je vragen bespreken tijdens een consult of ze via de chat functie stellen, dan heb je binnen 24 uur een antwoord.

Meld je aan voor ons ons voedingsprogramma of bel voor meer informatie.


Ben je naaste en wil je weten wat je kunt doen voor je partner of familie?

Maak je je zorgen over je partner, familielid of bekende die ziek of herstellende is? Vind je het lastig om de juiste hulp te bieden als het gaat over het kiezen, kopen en koken van een maaltijd? Merk je dat je goedbedoelde hulp niet altijd aansluit bij de wensen van de ander? Heb je vanwege de zorg voor je andere familieleden of je werk moeite om alles rondom voeding goed georganiseerd te krijgen? Ben je op zoek naar professionele en praktische oplossingen die je ontzorgen?

Ook dan kunnen wij je helpen. Meld je aan voor ons voedingsprogramma of bel voor meer informatie.

“Eenvoudige maaltijden die me helpen om af te vallen en praktische tips die zijn afgestemd op mijn situatie"

- Nico

Een gratis proefrecept

Wil je weten hoe The Right Meal werk? Wil je graag een recept dat bij jou past?

Vul dan het onderstaande formulier in en ontvang meteen recept dat bij jou past!

Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Mail ons dan op info@therightmeal.nl met een korte uitleg van je situatie en dan helpen wij je aan een passend recept.

*Let op, soms beland het recept in de spam-folder in plaats van je inbox. Lijk je niks te ontvangen? Check dan ook hier even! Is het recept ook hier niet? Neem dan gerust contact met ons op.