3x inspiratie voor winterse stamppotten

nieuwsbrief-format-STAMPPOT-PREI-WORTEL-MET-KABELJAUW

Bij deze delen we graag drie recepten van stamppotten, die net iets anders zijn dan normaal. Lekker met een twist, verrassende groenten of een keer de vegetarische variant.

Recept 1: Stamppot van zoete aardappel met spinazie en feta

Ingrediënten (op basis van 2 personen):

  • 4 zoete aardappels
  • 4 eetlepels zuivelspread
  • 200 gram (verse) spinazie
  • 2 teentjes knoflook 
  • 150 gram feta
  • 2 handjes walnoten
  • Eventueel zout en peper

Kookinstructie: 

Breng een pan water aan de kook, schil ondertussen de zoete aardappels en snijd deze in stukken. Kook de zoete aardappels circa 15 minuten tot ze gaar zijn. Stamp de zoete aardappels met een stamper en voeg zuivelspread toe om het smeuïg te maken. Breng het verder met peper en zout op smaak. Voeg de spinazie en 1 teentje knoflook (gesneden) toe aan het zoete aardappelmengsel en schep het er door heen zodat de spinazie wat slinkt. Leg de stamppot op een bord en garneer het met feta en walnoten. 

Tip van onze diëtist:

Voorkeur voor een meer zure smaak? → Vervang de zuivelspread door yoghurt. 

Recept 2: Stamppot prei-wortel met kabeljauw

Ingrediënten (op basis van 2 personen):

  • 400 gram aardappels
  • 200 gram wortel
  • 1 ui (fijn gesneden/gehakt)
  • 1 stuk prei
  • 50 milliliter halfvolle melk
  • 2 kabeljauwfilets
  • Vloeibare margarine

Kookinstructie: 

Schil de aardappels en snij deze in gelijke stukken. Kook de aardappels gaar. Maak de wortelen schoon en snij deze in stukken van ongeveer 3 cm. Voeg deze na 8 minuten bij de aardappels zodat ze gelijk met de aardappels gaar zijn. Snipper de ui en snij de prei in halve ringen. Verhit wat vloeibare margarine in een koekenpan en fruit hierin de ui en prei. Bak in een andere koekenpan de kabeljauw in een paar minuten gaar. Pureer de aardappels en wortelen met een stamper. Voeg de melk toe. Meng de ui en prei door de aardappels. Serveer de stamppot met de kabeljauw.

Tip van onze diëtist: 

Bij sprake van vermoeidheid kan gekozen voor voorgekookte aardappels en voorgesneden wortels. 

Recept 3: Andijviestamppot met vegetarische braadworst

Ingrediënten (op basis van 2 personen):

  • 400 gram kruimige aardappels
  • 100 milliliter halfvolle melk
  • 400 gram gesneden andijvie
  • 2 vegetarische braadworsten

Kookinstructie: 

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Maak ondertussen de vegetarische braadworst warm zoals staat aangegeven op de verpakking. Als de aardappels gaar zijn, giet ze af en stamp tot een puree met de melk. Meng vervolgens de andijvie erdoorheen. Serveer met de vegetarische braadworst. 

Tip van onze diëtist: 

Voorkeur voor een meer zoute smaak? Voeg wat bieslook toe of schep er een lepeltje mosterd doorheen. 

Gerelateerde berichten:

Nieuwsbrief

Presentatie bij Adamas

Presentatie bij Adamas Vier keer in het jaar geeft diëtiste Femke een presentatie “Voeding bij kanker” bij het Adamas inloophuis,

Nieuwsbrief

Bezoek sportgeneeskunde Rotterdam

Bezoek Sportgeneeskunde Rotterdam Eind juli waren wij als team van The Right Meal te gast bij Sportgeneeskunde Rotterdam, waar onder

Nieuwsbrief

Een app vol recepten

Een app vol recepten Wat biedt The Right Meal? Online voedingszorg geheel afgestemd op de situatie van patiënt. Een team

Nieuwsbrief

Prehabilitatie via The Right Meal

Prehabilitatie via The Right Meal Prehabilitatie, gericht op het verbeteren van de fysieke conditie van patiënten vóór een operatie, heeft

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.