3x inspiratie voor verwarmende soepen

gezonde recepten

Eten jouw patiënten of cliënten ook vaak soep als lunch of avondeten? Hierbij geven wij ter inspiratie 3 heerlijke soepen, met veel eiwitten en vezels.

Recept 1: Mosterd courgettesoep met kip en pijnboompitten

inspiratie soep

Ingrediënten op basis van 2 personen

  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels rode paprikapoeder
  • 1 eetlepels geraspte zoutarme kaas (Maaslander of Leerdammer)
  • 1 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepels kookroom light
  • 1 kipfilet
  • 750 milliliter kippenbouillon (natriumarm)

Kookinstructie

Snijd de courgettes in blokjes, de uien in reepjes en pers de knoflookteentjes uit. Bak deze groenten aan in olie. Voeg mosterd, kerrie en paprikapoeder toe en bak kort mee. Giet de bouillon erbij. Kook de groenten gaar in ca. 20 minuten. Bak ondertussen de kipfilet in een pan. Snijd deze in stukjes. Mix de soep met in staafmixer. Serveer met kipfiletblokjes, pijnboompitjes en kookroom light. 

Tip van onze diëtist: Wil je wat meer pit in het gerecht? Gebruik dan geraspte gember en/of een rood pepertje. 

Recept 2: Erwtensoep

inspiratie opwarmende soep

Ingrediënten op basis van 2 personen

  • 1 liter kraanwater
  • 150 gram erwten
  • 1 schouderkarbonade
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 knolselderij
  • 1 prei
  • 300 gram rookworst

Kookinstructie

Breng in een soeppan het water met de erwten, karbonade en het laurierblad aan de kook. Laat met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur zachtjes koken. Schil ondertussen de knolselderij en snijd deze in kleine stukjes. Was de prij en snij deze in ringen. Neem de karbonaden uit de pan en snijd in kleine blokjes en doe het vervolgens weer terug in de pan. Voeg de knolselderij en prei toe en roer het goed om. Leg de rookworst in de soep en laat deze 20 minuten zachtjes meekoken tot alle groente gaar is. Stamp de soep (niet de worst!) een paar keer door met de pureestamper. Haal de rookworst uit de pan, snijd in plakjes en roer deze door de soep. 

Tip van onze diëtist: Dit recept is ook makkelijk vegetarisch te maken, door te kiezen voor een vegetarische rookworst en de karbonade te vervangen door vegetarische spekjes. 

Recept 3: Wortelpompoensoep met feta en pompoenpitten

Inspiratie soepen

Ingrediënten op basis van 2 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 200 gram pompoen blokjes
  • 250 gram wortel
  • 200 milliliter water
  • 60 milliliter kokosmelk light
  • 40 gram feta
  • 20 gram pompoenpitten

Kookinstructie

Verhit de olijfolie in een hoge wokpan en snijd ondertussen de knoflook en ui in kleine blokjes en fruit dit aan in de wokpan. Was vervolgens de worteltjes en pompoen en snijd de worteltjes in stukjes. Voeg vervolgens de pompoen en wortel toe aan de knoflook en ui en schep het een paar keer goed om. Voeg vervolgens het water en de kokosmelk toe en blijf het mengsel goed roeren. Zet vervolgens de staafmixer erop tot het een gladde soep wordt en schenk het in een kom. Snijd de feta in kleine blokjes en doe dit op de soep met de pompoenpitten. Je kunt het direct serveren. 

Tip van onze diëtist: Voorkeur voor een meer zuurdere smaak? Kies dan voor zure room of yoghurt, in plaats van soep op basis van kokosmelk.

Gerelateerde berichten:

Goede voeding verbetert je gezondheid. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Aanmelden is eenvoudig en in 1 minuut gedaan.

Maak een afspraak

Meld je aan via ons formulier en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees ons Privacybeleid

Wil je eerst meer weten over het werkt? Klik hier.